Zdravím Vás!
V poslední době jsem často mluvil o důležitosti zdravých tuků v našem jídelníčku a jaký vliv mají na tělo. Dnes, mám další skvělé potvrzení tohoto faktu. Vrátíme se do minulého století a připomeneme skvělou doktorku Johannu Budwig (1908–2003), která byla nominovaná sedmkrát na Nobelovu cenu.
Podle dr. Budwig, konzumace odtučněných produktů a zpracovaných tuků, vede k vážným onemocněním. A jelikož mnoho potravin jsou dnes odtučněné a to především díky rozsáhlé kampani proti tukům, máme problém. Přitom tuky nemohou za to, že jsme tlustí. Naopak, nedostatek zdravých a přirozených tuků ano! Jejich nedostatek má také prsty v inzulínové rezistenci, cukrovce a dalších neduzích.
Dr. Budwig strávila několik let studiem krve pacientů s rakovinou. V důsledku výzkumu zjistila, že tito pacienti mají vždy nízké hladiny fosfolipidů a lipoproteinů. Spolu s nízkým obsahem hemoglobinu v krvi našla neobvyklé žlutozelené inkluze. Dalším objevem bylo, že v krvi zdravých lidí je hladina mastných kyselin omega-3 mnohem vyšší, než u nemocných pacientů.
Na základě těchto výzkumů, začala dr. Budwig experimentovat s výběrem stravy pro léčbu onemocnění. Výsledkem byla směs tvarohu a organického lněného oleje.
Lněný olej, ve větším rozsahu než ostatní, obsahuje omega-3 mastné kyseliny, je snadno stravitelný a nezpůsobuje alergie. Tvaroh obsahuje také vysoký obsah sulfoproteinů. Budwig zjistila že tato kombinace tvarohu a lněného oleje dělá lněný olej rozpustným ve vodě, tj. snáze se absorbuje tělem. Konzumace jen samotného lněného oleje je neškodná, ale zbytečná. Tento olej musí být smíchán s tvarohem.
Po mnoha zkouškách našla optimální složení – pečlivě promíchejte dvě lžíce organického lněného oleje (lisovaného za studena) ze 100-150 g organického odtučněného tvarohu (max. 1% tuku) až do hladkosti, použijte jednou denně.
V roce 1990 onkolog Dr. Roehm uvedl, že tato její strava, je nejúspěšnější proti-rakovinová strava na světě.
Takže podle diety dr. Budwig snídaně mohla obsahovat med, smíchaný v mixéru s tímto organickým lněným olejem (2-3 lžíce) (tento olej by měl být skladován pouze v chladničce a ne dlouho), pár lžic čerstvého mléka (vzácný produkt v moderním městském prostředí) a čerstvý odtučněný tvaroh ze stejného přírodního mléka (100-150 g). K tomu se dá přidat čerstvě namleté (v mlýnku na kávu) lněné semínko (tak 2 polévkové lžíce) a ovoce (třeba i mražené).
Použití „Budwigského protokolu“, jak bylo později nazýváno, prokázalo svou terapeutickou hodnotu při prevenci a léčbě rakoviny, kardiovaskulárního systému, astma, ekzému, onemocnění žaludku a celého trávicího traktu atd.
Samozřejmě, že výzkumy dr. Budwig byly během jejího života často napadány i přesto, že dosahovala skvělých výsledků v léčbě “neléčitelných” nemocí, jako právě rakovina. Je mnoho skvělých vědců a lékařů, kteří dosahovali úctyhodných výsledků, jen je dobře postaráno, abychom se o nich nedozvěděli.
Nezbývá tedy nic jiného, než si vyhrnout rukávy a prozkoumat a vyhrabat a oprášil mocné věci, které zásadně ovlivňují zdraví a energii těla. Dal jsem si tu práci a výsledkem je on-line kurz „7 Návyků k transformaci zdraví“. Dozvíte se ty nejdůležitější návyky, které ovlivňují zdraví. Naši studenti reportují skvělé změny nejen ve zdraví, ale i ve svém postoji k životu a tvoření. Je to unikátní systém návyků, který probudí Vaše tělo a doslova ho „nakopne“ a to začne lépe fungovat. Kurz je velmi motivační a zároveň trénuje i Vaší vůli :-). Vše je přirozené, jednoduché a v pohodlí domova a v čase, kdy si zvolíte. Více informaci o kurzu najdete ZDE.