fbpx

Jak jednoduše naklíčit pohanku?

Hodnota pohanky:

Pohanka velmi prospěšná našemu organismu a poskytuje nám vynikající výživnou stravu. Používá se při problémech oběhového systému, diabetu, léčbě hemeroidu, při vysokém krevním tlaku a srdečním onemocněním.

Nejdůležitější látka, kterou pohanka obsahuje je Rutin (vitamin P), který podporuje vstřebávání vitamínu C a příznivě ovlivňuje naše cévy, stav krevních tepen a vůbec celý cévní systém.

Pohanka je také významným zdrojem vlákniny, železa, draslíku, fosforu, mědi a vitaminu P,E a skupiny B.

Klíčky:

Při klíčení semena mnohonásobně zvyšují svou výživnou hodnotu. Klíčky čistí organismus, posilují imunitu a vyživují tělo. Ještě k tomu je to nejlevnější zdroj vitamínů a minerálů v bio kvalitě.

Postup při klíčení:

Doporučujeme používat pohanku v bio kvalitě.

Semínka propláchněte (raději filtrovanou vodou), dejte do skelněné mísy a zalejte čistou pitnou studenou vodou tak, aby voda byla na 1 cm výše než semínka. Nechejte semínka ve vodě od 15 do 30 minut. Pak slejte vodu a semínka propláchněte. Mísu se semínkama můžete přikrýt bavlněnou utěrkou, ale nemusíte. Proplachujte semínka 3x denně. Kličky jsou hotové koncem prvního až druhý den.

Pokud chcete vyzkoušet naší další vychytávku a získat za 5 dnů více energie a menší žravost, 10 dnů méně vrásek a čerstvý vzhled, 15 dnů méně bolestí. Doporučujeme Mini-kurz ZDARMA ZDE. Tento mini-kurz zdarma vám změní pohled na zdraví a dá novou šanci získat svou ztracenou vitalitu a energii. Naše tělo má neuvěřitelnou schopnost se samo opravit, jen mu musíte dát co potřebuje. Mini-kurz ZDARMA najdete ZDE.

Komentáře
  1. Milan Jakl napsal:

    Zdravím všechny,
    rád bych se podělil s touto informací. Jediná pohanka se nechává bobtnat (zcela ponořena ve vodě) od 15 minut do 30 minut a pak se voda slije a už nechává klíčit proléváním 3x za den. Je to z důvodu, že po půl hodině, začne pohanka do vody vypouštět našemu zdraví prospěšné živiny. Pohanka je prostě v bobtnání výjimka.
    Další nezávislý zdroj od mého:
    http://www.proklicky.cz/klicky-a-vyhonky/ostatni-klicky/klicky-pohanky/

    Chci poděkovat autorům tohoto webu za jejich entuziasmus!

    Ahoj!

  2. canadanka napsal:

    dobry den, prosim vas, ako dlhe maju byt klicky? a konzumuje sa to aj s „jadrom“ z ktoreho rastu, ci len tie vyhonky?
    dakujem a pekny den.

  3. Lorana napsal:

    Môžem na klíčenie pohánky použiť aj pohánku, ktoré už olúpaná, takú ako dostať v obchode k vareniu?. Možno bude bio alebo nie, ale už nemá obal – šupky.

    • ZIVYZIVOT napsal:

      Dobrý den! Ano, kupte obyčejnou pohanku na vaření v obchodě a kličte. Je to jednoduché a můžete to ihned používat. Doporučuji neklíčit velké množství na jednou, protože ona docela rychle plesniví. Naklíčenou pohanku skladujte v ledničce. Maria.

    • Jiří K. napsal:

      Pozor na termicky loupanou pohanku (typicky firma Arax). Podle mojí zkušenosti už je mrtvá a naklíčit nejde. Takže jedině loupanou mechanicky.

  4. jan napsal:

    dobry den takze ta pohanka po prvom zaliati a preplachnuti sauz len zalieva a akym mnozstvo ody aby nevyschla?

    • Živý Život napsal:

      Dobrý den! Pak stačí jen prolévat pod tekoucí vodou 3 krát denně, můžete přikrýt nějakým bavlněným hadrem.

    • Filip napsal:

      Naklíčované semienka sa vo všeobecnosti opakovane preplachujú hlavne z nasledovných dôvodov:
      1) aby sa z povrchu odplavovali určité látky, ktoré semienko vylučuje, a ktoré ho chránia pred niektorými škodcami a bránia predčasnému klíčeniu,
      2) aby sa z povrchu semienok odplavovali početné baktérie a plesne, ktoré sú pri klíčení prítomné. Aj z tohoto dôvodu dodávatelia hotových naklíčených semien odporúčajú ich preliatie vriacou vodou po vybratí z obalu pred prípravou alebo konzumáciou.
      3) aby semienka zostali vlhké, čo je spolu s dostatočne vysokou teplotou podmienka pre úspešné klíčenie. Vlhké prostredie pre klíčenie im po premytí vytvárame vhodnou, čiastočne uzatvorenou, no pritom dostatočne vzdušnou nádobkou.

  5. Nora napsal:

    Mam dobrou zkusenost s klicenim pohanky na cedniku. Je tam pristup vzduchu, snadne proplachovani a okapani do misky, na kterou cednik posadim. 🙂 pa

  6. Mirka Karlová napsal:

    Ke klíčení je vhodná mechanicky loupaná pohanka kroupa z českého mlýna ŠMAJSTRLA, u Frenštátu p.R. K dostání obvykle v prodejnách Country life, nebo podobně zaměřených.

  7. Romana napsal:

    Já vše klíčím v láhvi od magnezie…ve 2/3 ji rozříznu
    (odstraním horní část lahve), dole udělám manikurními nůžkami dírky…cca 10, nasypu semínka, nebo mungo, proplachuju několikrát denně – láhev odstavuji do misky na lince, nezabírá to moc místa…horní část lahve zavíčkuji a používám jako poklop vložením do lahve…

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů