fbpx

Živá Čokoláda – Nejsilnější antioxidant a antidepresant na zemi!!!

Rozmixujeme kešu, kakaový prášek, trochu goji, trochu maca, kokosový olej, trošku skořice a vanilky, lžíci lecitinu, datle či hrozinky na oslazení, teplý zelený čaj a přidávat můžete co chcete podle chuti. Zkrátka základ je kakao a kešu (nebo mandle, slunečnicová semínka či jiné oříšky) a něčím osladit. Hrajte si s tím, uvidíte, že vše vám bude nakonec chutnat :-)!

Komentáře
  1. Jana napsal:

    Moc prosím o recept a čokoládu.

    • Jana napsal:

      Omlouvám se za spam, škoda, že to nejde smazat.

    • ZIVYZIVOT napsal:

      Dobavili jsme recept. Dobrou chuť!

    • zdenek napsal:

      Bylo by dobré kdyby k té čokoládě byl přesněji popsaný recept, jako u ostatních receptů. Prostě takový, který si děláš ty. A potom my bychom dále experimentovali. Včera jsem to dělal bez některých ingrediencí, které si musím objednat a chutnalo to všem. Dobré bylo na tom to , že to působilo jako droga. Po pár lžičkách to do sebe valili jak diví. Ale je to hodně syré. A to je dobře

  2. Moni napsal:

    tak super recept, my jenom začínáme, děláme si smoothie, ale tady nahradí naši úchylku na čokoládu 🙂 konečně

    • ZIVYZIVOT napsal:

      SUPER!!!

    • Magda napsal:

      Ahoj přidávám pro Vás recept na další čoko pochoutku: 1 zralé avokádo
      2 zralé kaki
      3 polévkové lžíce nepraženého kakaa 9 (prášku)
      1 polévkovou lžící javorového syrupu – podle chuti, lze vynechat, pokud někdo, jako já, nemáte čokoládu rádi příliš sladkou
      10-15 ks datlí, nejlépe předem namočených (cca hodinu až 2)
      Šťáva z půlky citrónu Do mixéru dej avokádo a kaki a na 10 sekund mixuj. Záleží na síle mixeru! Potom přidej kakao a javorový syrup a mixuj dalších 10 sekund. Následují datle, mixuj, dokud nemá dezert krémovitou konzistenci. Jako finalní krok přidej šťávu z citrónu, stáhne příliš sladkou a dodá dezertu neobvyklou svěží chuť.

      já to dělám i s mangem místo avokáda, taky dobrota 🙂

  3. Maťo napsal:

    Tak som to urobil. Aj čokoládu aj puding, a? PARADA!!!! Parada!!!
    Je to chutné, je to rýchle, je to zdravé, jeto živé, je to fakt skvelé…

  4. Pristynka napsal:

    Díky Vám si dělám nepražené kakao místo kávičky..skvělééé..tak jak píše Maťo chutné ,zdravé a hlavně živééé

  5. Patrik napsal:

    Líbí se mi váš jednoduchý přístup a závidím vám ten Blendtec mixér. Pořídil jsem si mlýnek na kávu a zatím mi to nevadí. 🙂 Takovej koktejl je hned hotový a mám v sobě prostě to nejlepší, co příroda nabízí a v původní formě. Většina lidí si nic nemixuje, protože nemají na to přesný recept a jsou prostě zmateni poměrem ingrediencí, ale vy jste jim to skvěle a hlavně jednoduše vysvětlili. David Wolfe (průkopník v živé stravě) chápe tyto super rostlinné a živé koktejly jako jídlo budocnosti, protože živiny jsou v těle snadno zkapalněny (rychleji vstřebány) a dostanou se snadněji do buňek. Je to pravda, já dálkový běžec s tím nemám problém. Hlavně strašně miluju čokoládu a jsem rád, že ji mohu jíst v té nejvyšší kvalitě, která je přírodě nejblíž. Zbožňuju nepražené kakao a výrobky z něj! :)))

  6. Andrea napsal:

    Ahoj. Je to skvělé! Děkuju za Váš přínos zdravé stravě.Ještě k tomu mixeru,chci si ho též pořídit . Používáte 1,9 nebo 2,8 l? Díky!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů