fbpx

Raw food (syrové) kafe

Dnes jsme meli skvele syrove kafe: 2 kávové lžičky karobu, med (nemusíte), trochu skorice a vanilky, tepla voda, smeatana vyrobena z oříšků kešu tak, že dáte hrst oríšku s kokosovým olejem (nemusí být) s teplou vodou do mixéru a pořádně rozmixujete. (když nemáte dobrý mixer, pak předemelete oříšky na prach ve mlýnku na kávu)

Tagy:
Komentáře
  1. Petra napsal:

    Zdravím. Chtěla bych se zeptat, jak je to vlastně s čajem? Znamená to tedy, že si nemůžu klasicky zalít čaj vroucí vodou?

    • ZIVYZIVOT napsal:

      Výborný dotaz! Když zalejete čaj horkou vodou, tak samozrejmě mnho živin zničíte, to je pravda. Ale zelené čaje obsahují takě mnho léčebných látek, které vydrťí i větší teploty. Správně se nemá zalévat vařicí vodou! Nicméně nejlepší je, když jej polejete vodou kolem těch +-50 stupňů C. Ortodoxní syrový (raw food) čaj se dělá tak, že dáte čaj na 6 hodin vyluhovat na slunce (tzv. sluneční čaj). Sluneční paprsky jestě znásobí a nabíjí účinek extraktu. Takže pijte zelené čaje o stošest a nelámal bych si moc hlavu s teplotou :-)… Vďyť i skvélý duševní zážitek z pití čaje je nepostradatelný!… Obecně zelené čaje jsou známé pro své protirakovinové účinky. Velmi silný protirakovinový čaj je údajně čaj tomatový.

  2. Abby napsal:

    Good blogging!

  3. ZIVYZIVOT napsal:

    Díky!!!:-)

  4. Iveta napsal:

    Tohle je velice zajímavý dokument , něco co se tají o jídle a stojí za to shlédnout !!!!

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů