Dnes jsme meli skvele syrove kafe: 2 kávové lžičky karobu, med (nemusíte), trochu skorice a vanilky, tepla voda, smeatana vyrobena z oříšků kešu tak, že dáte hrst oríšku s kokosovým olejem (nemusí být) s teplou vodou do mixéru a pořádně rozmixujete. (když nemáte dobrý mixer, pak předemelete oříšky na prach ve mlýnku na kávu)
Zdravím. Chtěla bych se zeptat, jak je to vlastně s čajem? Znamená to tedy, že si nemůžu klasicky zalít čaj vroucí vodou?
Výborný dotaz! Když zalejete čaj horkou vodou, tak samozrejmě mnho živin zničíte, to je pravda. Ale zelené čaje obsahují takě mnho léčebných látek, které vydrťí i větší teploty. Správně se nemá zalévat vařicí vodou! Nicméně nejlepší je, když jej polejete vodou kolem těch +-50 stupňů C. Ortodoxní syrový (raw food) čaj se dělá tak, že dáte čaj na 6 hodin vyluhovat na slunce (tzv. sluneční čaj). Sluneční paprsky jestě znásobí a nabíjí účinek extraktu. Takže pijte zelené čaje o stošest a nelámal bych si moc hlavu s teplotou :-)… Vďyť i skvélý duševní zážitek z pití čaje je nepostradatelný!… Obecně zelené čaje jsou známé pro své protirakovinové účinky. Velmi silný protirakovinový čaj je údajně čaj tomatový.
Good blogging!
Díky!!!:-)
Tohle je velice zajímavý dokument , něco co se tají o jídle a stojí za to shlédnout !!!!
To teda! Díky!
http://www.youtube.com/watch?v=kejVhEiR1kg&feature=BFa&list=PL7A23F86C8F02690A&index=29