Ingredience:
– 1 sáček sušených rajčat (100g)
– 4 normální rajčata
– sirup agáve, nebo jiné sladidlo
– bazalka (sušená či živá)
– 1/2 citronu – šťáva
– kešu (nemusíte)
– olivový olej
– stroužek česneku (nemusíte)
– okurky
Postup:
Namočíme sušená rajčata a propláchneme (jestliže jsou prosolená, ať to není pak moc slané) a dejte do mixeru. Přidáme 4 normální rajčata, olivový olej, cca. půl skleničky vody, bazalku, šťávu z citronu, cca. kávovou lžičku sirupu agáve, můžeme přidat hrst nepražených kešu (není důležité), stroužek. Vše řádně promixujeme. Chceme vyrobit skvělý kečup, takže si hrajeme s ochucovadlem – sladidlo, citron, sůl (ta je však většinou dostatečná ze sušených rajských). Tím dostanete tu parádní chuť kečupu – slano-sladko-kyselou! Nakrájíme okurky, nebo co chcete a řádně si vychutnáme :-)! Dobrou chuť!
PS.: Když se vaši hosté budou ofrňovat, dejte jim ktomu normální špagety. Určitě pak budou chtít recept!