Aktivujte samoopravný režim těla!

 

Zúčastněte se on-line kurzu:

7 NÁVYKŮ K TRANSFORMACI ZDRAVÍ

Rajčatový dip

Ingredience: – 1 sáček sušených rajčat (100g) – 4 normální rajčata – sirup agáve, nebo jiné sladidlo – bazalka (sušená či živá) – 1/2 citronu – šťáva – kešu (nemusíte) – olivový olej – stroužek česneku (nemusíte) – okurky Postup: Namočíme sušená rajčata a propláchneme (jestliže jsou prosolená, ať to není pak moc slané) a...

Celý článek

Jednoduchý salát s rukolou

Ingredience: – rukola – rajčata – dýňové semínka – slunečnicový olej – mořská sůl Nakrájet rajčata. Přidat rukolu, dýňové semínka, sůl, slunečnicový olej a hotovo!

Celý článek

Guacamole

Ingredience: – 2 avokado – 2 rajčata – šťáva z půlky citronu nebo limetky (množstvi upravte podle chuti) – sůl – pepř – špetka kayenského pepře 1. Nakrájet avokádo. 2. Přidat drobně nakrájené rajčata, sůl, pepř, kayenský pepř, šťávu z citronu nebo limetky a rozmačkat vidličkou. 3. Můžete přidat česnek nebo cibuli. Guacamole můžete namazat...

Celý článek

Valentinská zmrzlina

Ingredience: – 1/2 skleničky kešu – čerstvé nebo mražené jahody – 1  sklenička – med podle chuti – šťáva z citronu 2 polévkové lžíce – 1/2 skleničky kakaového másla nebo kokosového oleje – 10 kapek extraktu vanilky (nemusi) – voda 1/3 skleničky 1. V mixeru nebo mlýnku na kávu roznixujeme na prach kešu. 2. Do...

Celý článek

Okurková loďka s avokádem

Ingredience: – 2 okurky – 1 avokádo – svazek pažitky nebo zelená cibulka – sůl podle chuti – 1 lžice olivového oleje 1. Nakrájíme okurky na kousky 4-5 cm a pak je přepůlíme. 2. Lžičkou odstraníme měkkou část okurky do misky. 3. Nakrájíme avokádo a požitku a dáme do misky. Přidáme  sůl a olivový olej....

Celý článek

Jemná kaše

Ingredience (pro 2 dospělé a 1 dítě): – 80 gr rozinek – 150 gr sušených meruňek – 3 banány – 6 polévkových lžic zlatého lňeného semínka – 2-3 sklenice vody 1. Rozinky a meruňky namočíme ve vodě na 30 minut. 2. Banány, rozinky a meruňky rozmixujeme ve vodě, v které byly namočeny. 3. Rozemeleme lňené...

Celý článek

Ostrá polevka

Ingredience (pro 2 osoby): – 4 rajče – 1 červená paprika – svazek kopru – šťáva z půlky citrónu – 8 stroužků česneku – 1/3 kávové lžičky kajenského pepře – sůl – voda – 3 polévkové lžíce lňeného oleje Vše rozmixujte v mixéru a hotovo! (recept z www.rolheiser.com)

Celý článek

Sýrovо-česnekový dip

Dip: – kešu cca. 1 sklenička – česnek 6 stroužků (dle chuti) – 2 polévkové lžíce citronového džusu (nemusí) – kopr pár snítek (nemusí) – sůl – voda Kešu předemelte v mlýnku na kávu na prach. Dejte všechno do mixeru a rozmixujte. Přidejte vodu podle konzistence aby byl krém. Nakrájejte zeleninu k dipu.

Celý článek

Boršč

– 1-2 rajské – 2 mrkve – 1 řepa – 1 pomeranč – Pažitka, petržel – 1 zelí – 2-3 polévkové lžíce olivového oleje (nebo slunečnicového) – 1 polévková lžíce šťávy s citronu – sůl V mixeru s vodou rozmixujeme půlku řepy, 1 mrkev, rajské a pomeranč. Na struhadle nastrouháme 1 mrkev a druhou půlku...

Celý článek

Špagety bolognese

Špagety: nastrouhat na špagetovém struhadle 2 cukety (pro 2 osoby), nebo škrabkou nakrájíte tenké nudličky Omáčka: 3-4 rajské 1 červená paprika 100 g sušených rajčat bazalka – několik lístků oregano několik lístků nebo prášek 2 stroužky česneku sůl 4-5 polévkových lžic olivového oleje Vše umixujete (ne moc, aby to mělo strukturu) a ochřejete do teploty...

Celý článek